برگزاری آیین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و تقدیر از پژوهشگران برتر خراسان جنوبی
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، دکتر احمد خامسان، رئیس دانشگاه بیرجند در آیین گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برتر خراسان جنوبی گفت: پژوهش را نه فقط یک سؤال تصور نکنیم چرا که اگر آن را شالوده عمیق از تفحص در نظر نگیریم در آینده دچار صدمه خواهیم شد.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه خوشبختانه در چند سال گذشته همکاری صمیمانه بین استانداری و دانشگاه وجود داشته افزود: کار پژوهشی زمانی که همراه با میل شخصی و دستور از بالا باشد قطعاً نقاط ضعفی به همراه دارد و آن پژوهش دچار نقص میشود.
وی ادامه داد: پژوهش باید برای حل یک مسأله و مشکل باشد و تنها در امر اراده یک مقاله یا کسب یک امتیاز خلاصه نشود.
وی با بیان اینکه زمانی که در کنار پژوهشگران در عرصههای مختلف باشیم مدیران اجرایی هم به کمک ما خواهند آمد، بیان کرد: سهم ناچیزی برای امور پژوهشی در نظر گرفته شده است که امیدواریم با حمایت استانداری شاهد افزایش سهم از یک درصد به دو درصد در استان باشیم.
دکتر خامسان خاطر نشان کرد: امیدواریم با افزایش اعتباراتی که در اختیار پژوهشگران قرار میگیرد بتوانیم دین خود را به منطقه ادا کنیم.
توسعه پایدار در کنار تفحص و پژوهش
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان جنوبی نیز ضمن تسلیت شهادت حاج قاسم سلیمانی گفت: در مسایلی که به آن پرداخته میشود تا زمانی که بستر تفحص آن را فراهم نکرده باشیم توفیقات کافی بدست نخواهیم آورد.
حسینی با تأکید به اینکه مدیران ما باید به لزوم توجه به امر پژوهش توجیه شوند، افزود: توسعه پایدار در هیچ کشوری بدون پژوهش تحقق پیدا نکرده است. وی با اشاره به اینکه ما رسالت دینی در کنار رسالت ملی داریم افزود: اگر توجه به مسایل اساسی نباشد قطعاً در پاسخگویی ایراد وجود خواهد داشت. وی ادامه داد: اگر امر پژوهش در امر آموزش جدی گرفته نشود پویایی نخواهد داشت.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری استان با بیان اینکه کسانی که ظرفیت پژوهش در آنها وجود دارد باید رشد پیدا کنند، افزود: گاهی در مواردی بدون تفحص و پژوهش سرمایه گذاری میشود که نه تنها مشکلی حل نمیکند، بعضا ایجاد مشکل هم میکند.
حسینی یادآور شد: پژوهشگران ما در طول تاریخ فراز و فرود داشتهاند اما پژوهش منقطع نبوده و ما جایگاه خوبی در جهان داریم اما ظرفیت کشور ما بالاتر از این است.
وی با اشاره به اینکه دو ضعف اساسی در سرمایه گذاری داریم عنوان کرد: اول اینکه جزیرهای در اداره امور عمل میکنیم و دوم اینکه می خواهیم پروژهها سریع به جواب برسد و اینجاست سرمایه گذاری جواب نمی دهد.
وی با بیان اینکه زوایای پنهان هر کاری در امر پژوهش آشکار میشود، افزود: امیداریم نگاه عام به پژوهش به وجود آید و فرهنگسازی شود که زمینه ساز توسعه خواهد شد.
توسعه محور و دانش محور باشیم
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی هم عنوان کرد: مباحث تحقیقاتی جایگاه بالایی دارد و باید قدردان افرادی بود که در این زمینه وقت و هزینه می کنند.
پورعیسی با اشاره به اینکه ما سالانه در استان هزار میلیارد گردش مالی داریم، ادامه داد: اگر دو درصد از این گردش مالی به بخش پژوهش تعلق گیرد میتوانیم کارهای بزرگی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه 120 دستگاه اجرایی در استان فعال هستند، خاطر نشان کرد: شایسته است هر دستگاه سالانه روی یک مسأله زوم کند و حل مساله کند که متأسفانه شاهد هستیم هر نهاد براساس ظرفیت و نیاز خود کار انجام میدهد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بیان کرد: باید ظرفیتهای پژوهشی در اولویت قرار گیرد تا از پراکندگی سرمایهگذاریها جلوگیری شود.
پورعیسی با بیان اینکه عدم انسجام و عدم ثبات مدیریتی باعث چالش در سیاستگذاریها شده که نیازمند تأکید به مسئولان است.
لزوم توجه به طرح مزیت استانی
مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناورى هم در تماس تلفنی گفت: رویکرد وزارت علوم توجه دانشگاهها به توانمندسازی خود در امر پژوهش در جهت اثر بخشی جامعه اطراف خودشان است.
دکتر سیف یادآور شد: خوشبختانه در حال حاضر دانشگاههای خراسان جنوبی و دانشگاههای دیگر در زمینه مهارتافزایی و ارتباط با صنعت فعالیتهای خوبی دارند که ساماندهی شده و امیدواریم مثمر ثمر باشد.
وی با اشاره به طرح مزیت استانی، تأکید کرد: در این طرح لازم است دانشگاهها مزیتهای منطقه خود را تشخیص دهند و با همکاری استانداری به جامعه اطراف خود کمک کنند.
وی بیان کرد: با هم افزایی و شناسایی طرح مزیت استانی آن مرکز به یک قطب تخصصی و فرصت برای مطالعه و اشتغال بیشتر تبدیل خواهد شد.
سیف با بیان اینکه وزارت علوم طی دهه اخیر 8 هزار و 400 قرارداد با صنایع منعقد کرده است، ادامه داد: اکنون در هر دانشگاه به نسبت 80 تا 90 طرح پژوهشی و صنعتی وجود دارد.
وی یادآور شد: به نسبت، 20 درصد اعضای هیأت علمی دانشگاه مجری پروژههای صنعتی هستند که با گفتمان و همکاری باید این شاخص جدیتر گرفته شود.
24 طرح پژوهشی تصویب و در حال اجراست
دبیر ستاد هفته پژوهش و فناوری استان نیز گفت: از آذر 98 تا آذر 99 در حدود 300 طرح به ما ارائه شد که 50 طرح آن پروپزال بود که از آن میان 24 طرح تصویب و در حال اجرا است.
دکتر حمیدرضا نجفی با بیان اینکه خوشبختانه تعامل خوبی سازمانها با مجموعه دانشگاه داشتهاند، افزود: امیدوارم سقف پروژههای پژوهشی افزایش یابد چرا که بسیاری از طرحها واقعاً نیاز استان است که بخاطر محدودیتها اجرایی نمیشود. وی با اشاره به راهاندازی سامانه پژوهشی استان، خاطر نشان کرد: این سامانه کار بررسی و انسجام مطالعات و همچنین پایش طرحها را آسان میکند و موجب اثر بخشی آن در جامعه میشود.
در این مراسم از طرحهای برتر مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی، نخبه سرآمد استان، فرهنگیان نخبه در تولید محتوا و آموزش مجازی، دانش آموزان پژوهشگر و فناور، نماینده پرستاران و پزشکان در اپیدمی ویروس کرونا، طرحهای برگزیده دستگاههای اجرایی، فناوران برتر استان، پژوهشگران برتر دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و دستگاههای اجرایی استان تجلیل به عمل آمد.
بر این اساس از دکتر مسعود ضیائی، استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، خدیجه ابراری، سرپرستار بخش عفونی بیمارستان ولیعصر(عج) به عنوان نمایندگان پزشکان و پرستاران خدوم در پاندمی کوید 19 تقدیر بهعمل آمد.
دکتر محمدمهدی خطیب، دکتر محمد اسکندریثانی و دکتر مفید شاطری به عنوان مجریان طرحهای برگزیده دستگاههای اجرایی معرفی و تقدیر شد.
امیر حسین اسعدیان، فرهاد عبدی و سیدمهدی صدیقی به عنوان فناوران برتر استان، دکتر محمدعلی ناصری، دکتر افسانه بهرامی و دکتر مهدی ثقفی به عنوان پژوهشگران برتر دانشگاههای استان، دکتر ساره حسینی و دکتر غلامرضا توکلی کرقند به عنوان پژوهشگران برتر مراکز تحقیقاتی و پژوهشی استان، عفت طوفی، دکتر روح ا... نورمحمدی، عبدالحمید رحیمی، علی عربی، امیر کوچی، لیلا کرمانی، دکتر علی شبانی، امین وداد، محسن زراعتکارمقدم، عفت دلاکه به عنوان پژوهشگران برتر دستگاههای اجرایی دولتی معرفی و از آنها تقدیر بهعمل آمد. دکتر مهدی ابراهیمی، دکتر هادی زراعتگر، دکتر رضا دستجردی، دکتر محسن صفاریان، دکتر زهرا علیزاده بیرجندی، دکتر مجید علی آبادی مجریان طرحهای برتر مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و میثم غلامپور، محمد علیپور، علی حبیبی، صدیقه جمالی، زهرا خسروی زارگز، فرهنگیان برگزیده در تولید محتوا و آموزش مجازی، کوثر گلی، مهدی فخیمزاده، الناز هاونگی، پریا سادات فرزانه و فاطمه سادات ایوبنژاد، مبینا مهاجر، بهاره شهابی و زهرا قاسمی نیز به عنوان دانش آموزان پژوهشگر و فناور تقدیر شدند.